ПОКРАЈИНА ПРЕПОЗНАЛА РАЗВОЈНЕ ПОТЕНЦИЈАЛЕ

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопровреду и шумарство кроз више пројеката усмерио је 65 милиона динара ка инђијској општини.
Средства из ових субвенција искоришћена су за изградњу водоводно-канализационе мреже у индустријској зони, у зони индивидуалног становања, изградњу нових бунара и уређење каналске мреже за одводњавање армосферских вода. Али није изостала ни подршка најважнијем сектору овог секретаријата- пољопривредницима.
Овај чланак је део пројекта „Општина Инђија – више од вести“, који суфинансира Општина Инђија
“Наш секретаријат радо даје подршку локалним самоуправама на територији Војводине, али исто тако је за нас можда и важнији део активности када говоримо о подршци регистрованих пољопривредних газдинстава. Од оснивања нове покрајинске Владе инвестирали смо око 110 милиона динара пољопривредницима са територије општине Инђија. Највећи део средстава, око 65 милиона, усмерен је ка подизању противградних мрежа и такође значајна средства, око 17 милиона динара, усмерана су у системе за наводњавање. Задовољство ми је да овдашњи пољопривредници прате активно наше конкурсе, конкуришу, остварују право на бесповратна средства. Сматрам да смо са ових непуних милион евра у овом кратком периоду допринели унапређењу пољопривредне производње у Инђији”, истакао је Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду, водопровреду и шумарство.

 

 

Повезан чланак